divendres, 16 de setembre del 2011

Cavall de guerra, de Michael Morpurgo

Afanyeu-vos a llegir aquest llibre, nois i noies!

El va escriure Michael Morpurgo, el 1982. I a casa nostra no hi va arribar fins el maig del 2011, gràcies a Estrella Polar.
En aquest bloc ja he parlat altres vegades de les novel·les d'aquest autor anglès,  Morpurgo: L'espasa adormida, Gol!, El regne de Kensuke... van arribant amb comptagotes i ens agraden totes. 
Cavall de guerra és una història excel·lent per a lectors/es potser a partir de dotze anys. L'acció se sitúa al 1914, coincidint amb l'esclat de la Primera Guerra Mundial, i el narrador és un cavall. Els seus amos el venen a l'exèrcit i el seu destí és el front. Segur que ignoràveu, com jo, que a la guerra de 14 els soldats encara lluitaven tot cavalcant, i els canons eren arrossegats per cavalls! La novel·la és també una història d'amistat, la que s'estableix entre el Joey, el cavall, i els seus successius amos. És un llibre interessant i emocionant a parts iguals.

I per què us heu d'afanyar a llegir-lo? Doncs perquè Steven Spielberg ja n'ha fet una adaptació cinematogràfica, que s'estrena a casa nostra el mes de desembre. I ja sabeu que sempre és millor llegir el llibre abans de veure el film!
Us penjo el tràiler. Les imatges són molt fidels al que jo m'havia imaginat, en llegir-lo. Tant de bo sigui una bona pel·lícula...

2 comentaris:

Júlia C. ha dit...

M'encanta aquest llibre!!! Quina sort que hagin fet la pel·lícula!! Tinc moltíssimes ganes de veure-la, perquè el llibre m'ha encantat!

Alex B ha dit...

A mi també m'agrada és preciós, m'encanta els llibres de Michael Morpurgo