dijous, 8 de setembre del 2011

Els bibliobusos

Fotografia d'en Bruno Carreras, de Guineus
Fa uns dies, quan encara era de vacances a la zona del Lluçanès, vam visitar el poble de Perafita.
I mireu què hi vam trobar, la parada del bibliobús.

El bibliobús és una biblioteca mòbil que s'ha impulsat a les zones de poca concentració demogràfica, no prou per fer-hi una biblioteca pública. Actualment la Xarxa de Bibliobusos de la Diputació de Barcelona té 9 bibliobusos, que donen servei a 104 poblacions petites.
Els bibliobusos estan equipats amb les actuals tecnologies, i poden prestar uns serveis semblants als de les biblioteques. Penseu que cada bibliobús porta diàriament un nombre aproximat de 4.000 documents entre llibres, vídeos, discos, revistes i diaris.
Ens va agradar veure la parada, però ens hauria agradat més encara veure el bibliobús en acció!

2 comentaris:

laia ha dit...

Nosaltres estiuegem a Perafita . I ja fa tres anys que cada juliol esperem la visita del bibliobus . Aquest any , no ha pogut venir ... La primavera passada es va cremar i ara aprofitaven per arreglar-lo. Es un servei que esta molt be . Tambe pots demanar els documents que vulguis (al bibliobus no hi cap tot...) Nosaltres sempre hi anem el mes de juliol i com que al setembre ja no hi som , deixem la bossa del bibliobus a la Laura de l'Ajuntament de Perafita , que també és la bibliotecària de la petita biblioteca que té Perafita .

la bibliotecària ha dit...

Gràcies, Laia, per explicar-nos tot això!