dimarts, 14 de febrer del 2012

Fernán Sánchez Ruipérez


Ha mort, als 85 anys, Fernán Sánchez Ruipérez. El seu nom potser només sona als qui ens dediquem a la literatura infantil. Però és bo que tothom sàpiga qui era.
Editor salmantí, va fundar l'editorial Anaya el 1959, i posteriorment el grup Anaya. Va treballar sempre per la difusió i l'extensió de la cultura del llibre i la lectura. El 1981 va crear la Fundación que porta el seu nom, i és un referent per a tots els qui treballem en relació amb la literatura infantill i juvenil. El seu darrer projecte era La Casa del Lector, que és a punt d'inaugurar-se a Madrid.
Us deixem el Link de la Fundación Fernán Sánchez Ruipérez, on segur que hi trobareu alguna cosa del vostre interès:


He trobat unes paraules del discurs que va fer a l'Ajuntament de Madrid, en la presentació del projecte de La Casa del Lector:

Las sociedades lectoras serán siempre sociedades de progreso. Ajenas a la oscuridad y al miedo. Opuestas al dogmatismo. Esa es la comunidad que desde nuestra Fundación ambicionamos. Una sociedad que haga de la lectura su práctica cotidiana. Y que, al mismo tiempo, amplíe los límites tradicionales del territorio lector.
Leer el texto, sí. Pero, también, la imagen. La Música. La Historia. La Ciencia... Leer para interpretar. Para comprender. Leer para valorar, asimilar y compartir.
Por eso la lectura siempre es vanguardia.

1 comentari:

la bibliotecària ha dit...

Galderich, he esborrat el teu comentari quan l'anava a penjar!!!
Abans el sistema ens ho preguntava dues vegades. En aquesta nova versió no m'ha donat opció de rectificar. Ho sento molt!