diumenge, 6 de maig del 2012

Descobrir Barcelona, d'Oblit Baseiria


Llibres que expliquin Barcelona als nens i nenes n'hi ha pocs. I ens en fan falta, a l'escola i a casa.
El dia de Sant Jordi va aparèixer aquest llibre, que ens va omplir de satisfacció.
Perquè les il·lustracions són esplèndides, i perque el text és bo i entenedor. Fa un recorregut per tota la ciutat, i no es deixa res del que han de conèixer i reconèixer els petits barcelonins. Les explicacions són les justes, ni massa llargues, ni massa breus.
Diu l'Oblit Baseiria, autora del text, que s'ha inspirat una mica en aquells llibres de Sasek -Això és...- que parlaven de les capitals europees, i que ja han esdevingut clàssics.

Les il·lustracions, de Pere Virgili, van des de petits dibuixos a grans il·lustracions a  doble plana. Són plenes de detalls i retraten una ciutat plena de persones i de vida.
Era un llibre que feia falta, i ens congratulem que Hipòtesi l'hagi fet possible (ha sortit, o sortirà, editat per Kalandraka, en castellà)
Si voleu conèixer la seva autora, que no és altra que la llibretera de Casa Anita, especialista en literatura infantil i juvenil, podeu clicar damunt la fotografia i llegir una extensa entrevista, publicada a Vilaweb pocs dies abans de Sant Jordi:


3 comentaris:

julia 6è ha dit...

mariona,

no puc estudiar l'europa física perque no es pot entrar a mapes alonso i et surt una cosa rara que no va bé si ens pots penjar algún joc per poder estudiar t'ho agrairia .

gracies

Júlia

la bibliotecària ha dit...

Júlia, m'he fet un tip de riure!
Per demanar-me això em pots escriure al meu correu personal, que és al bloc de la biblioteca, bastant amunt, a l'esquerra.
Se suposa que si entres aquí és per parlar del llibre de Barcelona, o de l'Oblit i la seva llibreria...
Però tant és, l'important és que la teva demanda m'ha arribat. A la nit m'hi poso. Trobaràs l'enllaç que demanes al bloc de la biblioteca digital.
Mariona

Anònim ha dit...

El mirarem i llegirem! Que aquest any les Panteres estudien Barcelona. Reina