dilluns, 21 de maig del 2012

La llibreta de biblioteca, a segon

A l'entrevista de Catalunya Ràdio, que era molt més extensa del que s'ha emès, vaig abreujar l'explicació del treball de biblioteca que fan els nens i nens de segon, i ho lamento. Justament una de les riqueses d'aquesta feina és la varietat propostes que les mestres de segon fan al seu alumnat.
Mireu els treballs de biblioteca:

Aparentment hi ha sempre un dibuix i la mínima informació sobre el llibre llegit. Però setmana rera setmana la mestra els ha demanat:
  • Fer una descripció d’un personatge del conte
  • Explicar per què el conte es titula així i imaginar si podria tenir un altre títol
  • Escriure una carta a un amic o amiga parlant-li del llibre que s'ha llegit i recomanar-li o no que el llegeixi.
  • Mirar la il·lustració que agrada més i fer-ne una descripció
  • Imaginar que s'entra dins del conte i explicar què passaria
  • ...
Fins a una vintena de propostes diferents!
Pensem que aquest és l'aprenentatge inicial per, en un futur, saber parlar sobre un llibre. Ens sembla que donar elements al les criatures per analitzar, jutjar, i expressar preferències pels textos, per les il·lustracions, pels estils de llibre... també és un objectiu de la biblioteca escolar.

Aclarit això, ja podeu accedir a "Una biblioteca especial" (el títol és d'ells, totes en són, d'especials) del programa Blog de Mestres del 15 de maig, que està penjat al web de Catalunya Ràdio. Comprovareu que, tot i que el muntatge és una mica diferent, neix de la mateixa entrevista que vam penjar el 7 de maig, fa tres o quatre entrades:


1 comentari:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a les Sargantanes per aquests treballs tan ben fets!! I a la seva mestra també, és clar. Reina