dimarts, 19 de juny del 2012

Ha mort Emili Teixidor


Fem, un cop més, una entrada parlant d'un escriptor que ha mort.
Però aquest  cop ens commou, perquè ell ens coneixia i nosaltres el coneixíem. Era veí de Sarrià, i el trobavem passejant pel carrer, o assegut a la terrassa d'un bar del casc urbà del barri. Era una persona molt agradable i de conversa interessant. Tenia molt bon concepte de l'Orlandai, sabia que els nens i nenes de l'escola llegiu molt, i ho valorava.
Era un gran autor de literatura infantil i juvenil. Si consulteu el nostre catàleg veureu que tenim quatre llibres de la Formiga Piga, per a nens i nenens de Cicle Mitjà, dues novel·les per als de Cicle Superior, L'ocell de foc i En Ranquet del tresor, i també un assaig sobre l'educació del gust per la lectura: La lectura i la vida. Com incitar els nens i adolescents a la lectura: una guia per a pares i mestres.
Podeu escoltar-lo llegint una de les seves darreres novel·les per a adults: Els convidats:



La novel·la que li va donar més nom va ser Pa negre, perquè juntament amb Retrat d'un assassí d'ocells va donar lloc a l'adaptació cinematogràfica d'Agustí Villaronga i Isona Passola, premiada a Catalunya i a Espanya.

Teixidor era mestre de professió,  a més d'escriptor. Quan feia xerrades per a mestres sempre ens proposava que escrivíssim a la pissarra de l'aula cada dia un vers, només un vers, d'un poema. Com un obsequi pels nens i nenes, perquè s'anessin habituant al so de les paraules boniques. Nosaltres havíem fet una adaptació de la seva proposta. Heu vist que a la biblioteca hi diu: Cada setmana un poema? Si us hi fixeu, l'anem canviant, i procurem que el poema tingui a veure amb la vida de l'escola, o amb el que passa al món...

 
Mireu les portades dels llibres que podeu trobar a la biblioteca:






5 comentaris:

Montse ha dit...

Sabia que la teva entrada seria excel.lent. L'estava esperant.

Ara que l'he vist no en tinc cap dubte.

Jo l'enllaçaré directament i t'agrairé la feina feta.

Mariona moltes gràcies.

Lluc Segura 5è ha dit...

Em fa molta pena que hagi mort, perquè sé que és molt bona persona i escriu molt bé. Jo m'he llegit alguns llibres de la formiga Piga, i trobo que estan molt bé. Quan em vaig enterar de que havia mort em vaig quedar parat, encara que no sabia que fos veí de Sarrià i que conegués l'Orlandai.
Emili, sempre et recordarem!

Cicle Inicial ha dit...

Sóc l'Ivan de primer i he llegit el conte de la formiga Piga, la formiga jugava amb els seus amics a passar la pilota i estaven jugant i se li va escapar la pilota a l'aigua i...
I el llibre em va agradar molt perquè parlava de moltes coses que m'agradaven.

la bibliotecària ha dit...

Lluc, quin comentari més bonic que has fet!
Et felicito
Mariona

la bibliotecària ha dit...

Ivan,
Em fa il·lusió que diguis això, perquè ahir una noia em deia que de petita no li van agradar gaire els llibres de la Formiga Piga.
El curs que ve en pots llegir un altre!
Mariona