dilluns, 23 de juliol del 2012

Adéu a Esther Tusquets


Ha mort a Barcelona Esther Tusquets.
Escriptora -no de literatura infantil- i editora, va dedicar la seva vida a les lletres.  Fundadora i directora de l'Editorial Lumen al llarg de quaranta anys, va publicar els primers contes feministes -"A favor de las niñas"- i molts, moltíssims bons llibres per a nens i nenes.
El desembre passat l'editorial Kalandraka va reeditar La conejita Marcela, que Esther Tusquets havia escrit, per a petits i grans, trenta anys enrera. Deia l'autora que les persones, després de tants anys, encara necessitem que se'ns recordin les mateixes coses: el respecte per la diferència, la igualtat, la tolerància, el rebuig a les injustícies...

Mireu-vos-el:

4 comentaris:

Galderich ha dit...

Ep, no hem d'oblidar d'una deliciosa col·lecció, "els nostres tipus" que va intentar tirar endavant amb dibuixos d'en Cesc que es va publicar en català i castellà. Us en deixo un antic apunt:
http://librorum.piscolabis.cat/2010/03/lesclat-de-la-primavera-la-florista-den.html

la bibliotecària ha dit...

Moltes gràcies,Galderich, per recordar-nos-ho.
He llegit l'entrada que vas fer a partir de La florista i m'ha semblat molt interessant. He recordat que a casa meva hi va haver El peón caminero i El barrendero, i m'encantaven. Poc que sabia jo aleshores qui era la Tusquets i quina importància tindria Lumen!
Mariona

Lluc Segura ha dit...

Mariona, m'agrada molt que encara que sigui estiu segueixis penjant entrada al blog, així me les puc anar mirant per l'estiu, tant aquest blog com el d'anglès.
BONES VACANCES!!!

la bibliotecària ha dit...

Lluc, a mi el que m'agrada és que, encara que siguem de vacances,tu segueixis pendent dels nostres blocs!
Molt bones vacances també per a tu!
Mariona