dijous, 22 de novembre del 2012

Vaixell pirata a la vista!


Aquesta quinzena hem exposat tots els llibres de la biblioteca on els pirates són els protagonistes. En tenim per a totes les edats.
Mireu, fins a sis versions diferents de L'illa del tresor, de Robert L. Stevenson. En català, en castellà, en llenguatge més senzill, no tant, en forma de còmic...


Ens acompanyen en Sandokan, el pirata Garrapata, el pirata Bob, l'Higini, en Barbaspin, en Pocapor i en Barbamec. Tenim poemes de pirates,  llibres de teatre i de coneixements. En tenim de tots els colors.


I les darreres adquisicions:, Edèn i Kao de Stéphane Henrich i Pirates i tresors, de Chris Mould.


El primer, Edèn i Kao, de l'editorial Proteus, ens explca la història del capità Lloros, que solca els mars per apoderar-se dels navilis i saquejar-los. L'acompanyen sempre dos lloros, Kao, el vermell, impulsiu, sempre a punt d'anar a l'atac, i Edèn, el verd, pacient, prudent i reflexiu. El capità escolta els consells de tots dos,  però la tripulació s'amotina i prefereix fer cas d'en Kao. Les coses es compliquen... hi ha illes, tresors i galions enemics. Llegiu-lo!
El segon, Pirates i tresors, és de Combel. Es tracta d'un recull de deu contes -o fragments de contes- de diferents autors. Alguns, clàssics, com Stevenson, Poe o W. Collins. Altres de Chris Mould, que és qui signa el llibre. Les il·lustracions, la majoria en blanc i negre, són molt ssuggerents. És pels qui ja llegiu força i molt bé.