dijous, 18 d’abril del 2013

Segona sessió del Club de Lectura dels nois i noies del Cicle Superior

Dimecres vam celebrar la segona sessió del club de lectura de l'alumnat de cinquè i sisè. 
I us hem de dir que, si la primera va funcionar bé, la segona va anar encara millor.
Aquest era el llibre triat:


A tothom li havia agradat molt. 
Vam estar d'acord que és un llibre que creix a mesura que avancem en la seva lectura. A l'inici coneixes els personatges, els agafes simpatia, però passen poques coses i estàs desitjant que la història s'animi. I quan s'anima... no pots parar de llegir! Dèiem que, cap al final del llibre, havíem passat una mica de por i tot!



Els dos protagonistes són nens "diferents". En Rico es presenta a sí mateix com a disminuït. L'Oskar diu que ell és superdotat. Tots dos ho han tingut difícil per fer amistat amb d'altres nens i nenes. I, és clar, es fan amics.  Viuen una aventura apassionant, que arriba posar en perill les seves vides. 


Els adults que conviuen amb els dos nens són persones de carn i ossos, que tenen problemes reals. No tots són persones felices, no sempre tracten amb respecte els nens  protagonistes. Ens recorden una mica els adults de Roald Dahl, que no necessàriament han d'estimar les criatures...


La valoració que avui fem d'aquesta activitat és molt positiva.  El fet que l'alumnat de 5è i de 6è es trobin plegats i comparteixin la lectura enriqueix a uns i altres. 
Tant de bo abans que acabi el curs poguem fer una tercera sessió del Club de Lectura del Cicle Superior!