dissabte, 11 de maig del 2013

Els nostres alumnes, premiats per la revista Pissiganya

Una bona notícia: dos alumnes de la classe de Suricates, en Simon i en Lluc, han estat premiats per la revista digital de poesia Pissiganya.
Es tracta d'un premi escolar de poesia infantil que promou Pissiganya. Entreu a la revista i conegueu-la, que val la pena:


Transcrivim un fragment del veredicte del seu 2n certamen:


En la categoria de CICLE SUPERIOR de primària els 3 guanyadors han estat:

          1r premi 
          Títol Llàgrimes daurades
          Autor Simón (...)
          Escola Orlandai (Barcelona)

          2n premi 
          Títol És quan salto que toco el cel
          Autor Lluc (...)
          Escola Orlandai (Barcelona)

          3r premi
          Títol Pàtria meva
          Autor Zaid (...)
          Escola Pompeu Fabra, Sant Adrià de Besòs

Les Llàgrimes daurades, ens mostren la derrota d’un paisatge de tardor personificada en la caiguda de les fulles seques i vençudes, i com aquest paisatge sovint ens inclina a la melancolia i la introspecció inherents a l’hivern. És trist, aquest poema: trist, savi i bell com de vegades ho és la vida. Llegiu-lo amb calma; sentireu com les fulles us acaronen els ulls. 

És quan salto que toco el cel juga i dialoga amb l’estructura de l’arxiconegut poema de J.V.Foix És quan dormo que hi veig clar. Així, la musicalitat de l’obra foixiana li fa de trampolí i el Lluc bota amunt, molt amunt. Tant és així que, de fet, fins i tot, toca les estrelles...

Pàtria meva testimonia amb uns mots molt sentits l’ànsia de qui s’enyora de la seua terra i sap, tanmateix, que no hi pot tornar. «El exilio también tiene barrotes», escrigué el poeta Mario Benedetti, i el Zaid ho ha sabut explicar molt i molt bé.

Felicitem els tres poetes i a tots els nens i nenes que van participar al premi enviant els seus poemes, i agraïm a la Martina Escoda i a totes les persones que fan possible Pissiganya la seva tan bona feina

2 comentaris:

Bruno Sagrera, 6è ha dit...

Felicitats, Lluc i Simón!!!!!!!!!

Lluc Segura ha dit...

Gràciees Bruno!!