dimecres, 1 de maig del 2013

Estrenem una nova biblioteca digital

Després de molts mesos de treballar-hi, la nostra biblioteca digital ha canviat d'aspecte. 
Ara, quan cliqueu damunt d'aquesta imatge...

...el que us trobareu serà el conjunt de set "portes", que es corresponen amb els set principals temes de la CDU (Classificació Decimal Universal):


De la mateixa manera que a la biblioteca ens hem acostumat a buscar els llibres de coneixements seguint aquesta classificació acolorida...

          0. Obres generals. Enciclopèdies
          1. Filosofia
          2. Religions
          3. Ciències Socials
          5. Matemàtiques. Ciències Naturals
          6. Ciències aplicades
          7. Arts. Jocs i esports
          8. Llengua i literatura
          9. Geografia i història

...a la nostra biblioteca digital se'ns obriran les "prestatgeries digitals": uns mosaics construits amb el Symbaloo per a cadascun d'aquests set temes. Vegeu-ne algun exemple.
El del tema 0, Eines digitals, biblioteques i enciclopèdies:


O el dels temes 5 i 6, Matemàtica,ciències naturals i ciències aplicades:



Cadascuna de les peces, dels quadradets, no és altre cosa que un "llibre digital", o dit d'una altra manera, un enllaç a un web que ens ha semblat interessant per a mestres o alumnes.
No cal dir que anirem afegint, a cadascun dels temes de la CDU, tots els enllaços que les persones de la comunitat Orlandai ens volgueu suggerir. I, naturalment, també acceptem idees de tothom que ens vulgui ajudar. Si coneixeu webs bons i útils, només ens ho heu de dir.

Ara retrocediu, cliqueu damunt de la imatge de la biblioteca digital, i podreu comprovar tot el que us acabem d'explicar.

2 comentaris:

Bruno sagrera 6é ha dit...

Mariona, el meu pare fa un parell de dies em va ensenyar un niu d'una aliga pescadora, el niu es veia en directe. Si creus que els de 5é els hi pot agradar...

http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

Lluc Segura ha dit...

Per fi Mariona! ;)