dimarts, 17 de setembre del 2013

La 1a sessió del Club de Lectura del 2013-14


Volíem llegir literatura eròtica, i no tenim clar si ho hem aconseguit. Hem llegit i parlat de l'erotisme que ens explica un gran escriptor japonès de primers de segle XX, Junichiro Tanizaki, i ens ha resultat quelcom poc proper. Però és una bona novela psicològica sobre la manca de comunicació entre dues persones i la impossibilitat de fruir de la pròpia sexualitat de forma espontània.


Potser la conclusió és que el llibre ens ha resultat interessant, però no sabríem si recomanar-lo. En tot cas, com de costum, més interessant i ric després d'haver-ne parlat. Això sí que us ho recomanem sense dubtar: feu-vos d'un club de lectura. Del nostre, que és obert a tothom, o d'un altre.



Hem practicat l'escriptura amb pinzell japonès sobre paper d'arròs, com ho fa la protagonista femenina quan escriu el seu diari. Copiant la paraula "Clau", en cal·ligrafia japonesa.




La propera sessió, el 27 de novembre. Haurem llegit un llibre de l'escriptor afganès Khaled Hosseini que acaba de sortir: I després de les muntanyes, d'Edicions 62



















Per primer cop al nostre club, ens arrisquem a proposar un llibre que cap de nosaltres no coneix. Però sí que hem llegit Mil sols esplèndids i El caçador d'estels, i ens ha semblat una garantia.
Mireu la presentació que en fa el seu autor:



O, si ho preferiu, llegiu el primer capítol clicant aquí