dimarts, 3 de setembre del 2013

Mud, de Jeff Nichols

Hem vist la pel·lícula Mud, i ens ha agradat molt.


El guió no es basa en cap novel·la juvenil, però és una excel·lent història per a adolescents i grans. I sí que té connexions literàries. A alguna de les crítiques hem llegit que si Mark Twain hagués nascut al segle XXI, enlloc de Les aventures d'Huckelberry Finn hagués escrit Mud.

Dos amics de catorze anys viuen a una població tocant al riu Mississipi. Hi naveguen cercant emocions. Un dia troben un home, que viu amagat, fugitiu de no sabem ben bé què, i que els demana ajuda. Ells l'ajuden i s'hi acaben involucrant tant que els espectadors ens anem encongint al seient del cinema tement el pitjor.

No és un film d'aventures, encara que ho sembli. És una història sobre l'amor, l'amor adolescent, l'amor compromès, el desamor... I sobre la recerca de models per a fer el pas de la infantesa a la joventut.

Jeff Nichols, que només té trenta-tres anys i aquesta és la seva tercera pel·lícula, assegura que, efectivament, és lector de Tom Sawyer i d'Huckelberry Finn, i que Mud neix, en part, del seu amor per Mark Twain.


Us deixem el tràiler, perquè aneu fent boca: