dimarts, 3 de desembre del 2013

Celebrem el 50è aniversari de La Galera


Des de la biblioteca Marta Mata de l'escola hem muntat aquesta exposició de llibres de La Galera, per a celebrar el seu 50è aniversari. Havíem fet una entrada al bloc el mes passat, valorant la tasca de l'editorial, que podreu llegir si cliqueu aquí.

Ens agrada explicar al nostre professorat i al nostre alumnat actuals, a fi que no es perdi la memòria de l'escola, que Andreu Dòria, fundador de La Galera, era pare de Talitha i, posteriormant, d'Orlandai. De la mateixa manera, Marta Mata, que tant va colaborar amb Dòria, va ser la nostra bibliotecària des de la fundació de l'escola fins el 1963.



Hem fet una tria d'una vuitantena de llibres de totes les èpoques de la història de La Galera. Constatem que del nostre fons d'aproximadament 5500 exemplars, en tenim prop de 500 de La Galera. No hi ha cap altra editorial amb tanta presència a la nostra biblioteca.

Mireu alguns dels més antics, dels anys seixanta i setanta:



Destaquen els de la col·lecció La Galera d'or, entre els que trobem Brillant, el tren que va salvar una vaca  del 1964, el més antic que tenim:



Els primers llibres d'Els Grumets de La Galera, col·lecció on van publicar les seves obres els millors novel·listes del moment: Sorribas, Vallverdú, Carbó...:




Una petita mostra de llibres de teatre, de la col·lecció Tramoieta, de còmics de l'Ot, el bruixot i de llibres de poemes:












Les col·leccions clàssiques: La sirena, Sirenetes, Petits Universals, La Galera Popular...



Una mostra de llibres de coneixements, antics i moderns:



Alguns bons contes i àlbums:



I les nostres darreres adquisicions, d'entre els publicats el 2012 i el 2013:


Felicitats a La Galera, cada dia més grans, cada dia més joves!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aneu a veure l'exposició "en viu" a la porta de la biblioteca; fa molt de goig. Felicitats, Mariona; i a La Galera també, és clar. Reina