dissabte, 31 de gener del 2015

18ena sessió del Club de Lectura

Dijous ens vam reunir per parlar d'aquest llibre:


En la pell de l'altre, de Maria Barbal, és la història d'una dona forta i emprenedora que decideix quin ha de ser el seu futur, però alhora crea un passat fictici per a la seva família. La novel·la s'inspira -com El impostor, de Javier Cercas- en la persona d'Enric Marco, que va fer-se passar per supervivent dels camps d'extermini del nazisme al llarg de molts anys de la seva vida.
Barbal fa un retrat esplèndid de la vida al barri del Poble Nou de Barcelona als anys setanta i vuitanta i, sobretot, teixeix els personatges amb una profunditat admirable. Tant les dues dones protagonistes, que intenten fugir de les vides que els ha correspost de viure, com la resta de personatges secundaris són absolutament reals i creïbles. 


La novel·la no va agradar tothom de la mateixa manera, com és lògic, però va promoure un debat apassionant entre nosaltres, sobretot al voltant de  les motivacions de l'actuació de les seves protagonistes. 

No ens cansarem de repetir-vos l'interès de les sessions d'un club de lectura: mai no se'n surt igual que s'hi ha arribat. Les opinions i els punts de vista de les altres persones enriqueixen la pròpia lectura molt més del que imaginem.



Us presentem la proposta de lectura per la sessió que celebrarem el 19 de març (dia de Sant Josep) a 2/4 de 8 del vespre, com de costum, a la biblioteca de l'escola:

Cliqueu i entrareu al web de l'autora

Aquesta és la novena novel·la de la sèrie Petra Delicado, nom de la inspectora de policia que la protagonitza. El llibre ha estat editat per Destino, en castellà. 
La seva autora, Alicia Giménez Bartett, acaba de ser mereixedora del premi Pepe Carvalho d'enguany, en el marc de la desena edició de BCNegra. 
Si us interessa la bona novel·la negra, llegiu-la i veniu!