dilluns, 27 de juliol de 2015

El regal de les Panteres: Els Toon Books

Vàrem explicar que les Panteres, el nostre 6è del 2014-15, van fer un regal de comiat esplèndid a la biblioteca: trenta-cinc llibres en llengua anglesa, de la col·lecció Toon Books.
Mentre la M. Reina els enregistrava, hem anat sabent més sobre aquests llibres. La directora de l'editorial -Raw- i de la col·lecció Toon Books és Françoise Mauly, editora i dissenyadora francesa molt reconeguda als EEUU (viu a New York)  per la seva feina al The New Yorker.
Però el seu reconeixement es deu també, precisament, a haver fundat i impulsat, en societat amb Art Spiegelman, el seu marit, la que es considera millor editorial de còmic infantil en llengua anglesa:


Cliqueu i visiteu Toon BooksCitem Art Spiegelman (que, com sabeu, és l'autor de Maus, novel·la gràfica sobre l'Holocaust, premiada amb un Pulitzer i traduida a molts idiomes).

Spielgeman diu, sobre els còmics per a nens i nenes:


Els còmics són una droga d'entrada a l'alfabetització


Els editors creuen que el còmic té una capacitat excepcional per atreure els lectors més joves, a través de les imatges. La narrativa visual -diuen- ajuda els nens i nenes a llegir d'esquerra a dreta i de dalt a baix, alhora que les bafarades faciliten la comprensió del diàleg escrit com a transcripció del llenguatge parlat. El lector emergent es veu atrapat pel format senzill i acollidor dels bons còmics. 

Toon Books classifica els seus còmics en tres grups d'edat, a partir dels tres anys, i cerca autors de primera línia per a tots ells: Neil Gaiman, Geoffrey Hayes, Claude Ponti, Yvan Pommaux, Agnès Rosenstiehl, Sergio GarcíaSánchez, el propi Art Spiegelman i la seva filla, Nadja Spiegelman...

El preferit de Françoise Mauly, de tota la col·lecció, és Jack and the box, de Spiegelman:


A nosaltres ens agrada més aquest, que també coneixem en llengua catalana, editat per La Galera el 2011:

Llegiu-lo:La Galera havia publicat tots aquests, en català, a més d'En ratolinet es vesteix:

A la Mariona l'havíem conegut a les planes de la revista Cucafera, de BayardFormava part de l'obsequi aquest altre títol, que no és altre que Teseo, cómo nacen las leyendas, de Corimbo (2009):


 
I aquest altre, pels més grans, que ens l'han regalat en les dues llengües:Suposem que el segon és la versió "llatina", editada pel mateix Toon Books...Els trobareu tots, en anglès, a la biblioteca de l'escola, quan ens veiem el setembre!