diumenge, 13 de setembre del 2015

Cartes d'amor de 0 a 10, de Susie Morgenstern



Us volem recomanar una novel·la de Susie Morgenstern que ja no és cap novetat. Va agradar el curs passat als nens i nenes del cicle superior. A nosaltres ens va semblar molt bona, i hem esperat que es reiniciés el curs per parlar-vos-en.

És la història d'un nen, l'Ernest, que viu amb la seva àvia. Sembla que no té pare, ni mare, ni germans. La seva vida és monòtona i amb pocs alicients. Coneixerà la Victoire, una nena nova a la seva classe, que li obre els ulls i li ofereix la possibilitat d'una vida ben diferent, a través de la família d'ella, i de la seva amistat. Van apareixent personatges a la història de l'Ernest, i la novel·la pren girs nous i sorprenents. El títol, "cartes d'amor" enganya i dissuadeix alguns lectors. Feu-nos un vot de confiança, que d'amor, al llibre, n'hi ha molt i de molts tipus!
És un llibre curt, de 163 pàgines, que als lectors i lectores de sisè interessa, enganxa i emociona. 

Aprofitem per saludar la bona feina de Nandibú, el segell de Pagès Editors que l'ha publicat. És el mateix que, entre altres coses, ha recuperat els contes de l'osset Lars, i que acaba de treure, en castellà, la novel·leta d'Andreu Martín, Brisca.

A la biblioteca hi tenim uns altres dos llibres de la mateixa autora que aquestes cartes d'amor. Tenen en comú molt de sentit de l'humor i la mateixa connexió de l'anterior amb el món real dels nens i nenes. El primer, No hi ha dret!, ens explica les trifulgues d'una nena que, tant sí com no, vol fer-se rica. El segon juga al voltant d'un tema de molta actualitat aquests dies: què us demana l'escola, com a llista de material, pel primer dia de classe?