dimarts, 21 de juliol de 2009

Ja fa quaranta anys?


Dons sí, quaranta. Els qui en tenim més de cinquanta recordem perfectament aquella emocionant nit de Juliol, quan unes imatges en blanc i negre ens mostraven el Sr. Armstrong trepitjant la Lluna...
No sé si era molt important que la humanitat arribés a la Lluna. Ni tant sols puc estar segura del tot que fos veritat, que hi va arribar. El que sí és important per nosaltres, avui, és que es publiquin llibres de coneixements en llengua catalana, com aquest:
"La conquesta de la lluna", de Marta Comas, Ed. La Galera.

Són paraules de l'admirada mestra de generacions de bibliotecaris i bibliotecàries, la Mònica Baró:"La conquesta de la lluna" és un llibre de coneixements que exposa amb deteniment l’aventura espacial de la humanitat, tot centrant-se en les diverses missions exploratòries de la lluna. S’inicia amb un capítol que revisa les prefiguracions dels viatges lunars, tant literàries com cinematogràfiques i, a partir d’aquí, repassa l’evolució de l’aeronàutica i allò que ha estat la cursa espacial sense oblidar un reconeixement als astronautes que l’han fet possible. Tot i la dificultat que comporta la divulgació d’un tema de component científic, l’autora ha fet una bona tria dels conceptes i fets més essencials sense renunciar al rigor, i els ha complementat amb algunes anècdotes i curiositats. El llibre presenta una maquetació ben resolta, amb un ús potser excessiu dels negres, tant en la tipografia com en la imatge, que li confereix un aspecte una mica antiquat. D’altra banda, en el llibre s’hi troben a faltar els més elementals recursos de recerca de la informació, com ara un sumari i un índex analític. Malgrat aquests petits detalls, saludem l’arribada d’un llibre de coneixements, en català i fet a casa, que tant de bo fos el primer d’una nova col·lecció.

1 comentari:

Anònim ha dit...

el llibre de la lluna es fantastic
es bonic i maravellos que guai es el llibre!!!!!!!!!!!!!!!
xao!!!!!!!