dimecres, 30 de desembre del 2009

I més pel·lícules basades en llibres

Avui, l'entrada és pels adults. Un llibre per a mi excel·lent és L'elegància de l'eriçó, de Muriel Barbery. Llegir-lo va ser una delícia. És ple tendresa i de passatges d'una gran bellesa. I, a més, de sentit de l'humor. Va guanyar el premi dels llibreters francesos l'any 2007.

Aquest és el resum de la contraportada
:
Madame Michèle, de nom Renée, vídua de cinquanta-quatre anys, és la portera d’un bloc de pisos al número 7 de la rue de Grenelle de París. Autodidacta, el seu jardí secret és l’art, la lectura, la música..., una àmplia cultura que oculta als seus veïns, ja que, ¿on s’és vist que de la boca d’una portera surtin frases tan erudites? Paloma, dotze anys, filla del ministre que habita al cinquè pis del mateix immoble, també dissimula a la família i als amics la seva intel•ligència brillant de nena superdotada, i ha decidit posar fi a la seva vida, ja que ¿quin sentit té dur una existència buida com la dels adults? Tant la Renée com la Paloma se’n surten prou bé amb el seu paper d’ocultadores ingènues. Fins que un bon dia, el senyor Kakuro Ozu s’instal·la a
l’apartament del quart pis i, de sobte, la vida de tots els seus habitants canvia.
Bé, ara tenim la versió cinematogràfica a les nostres pantalles:



És una bona pel·lícula, de Josiane Balasko. Però crec que no es pot comparar amb la novel·la. És molt difícil adaptar un llibre fet de les reflexions i de la sensibilitat de les protagonistes.

Us la recomano però, SOBRETOT, us recomano el llibre!

3 comentaris:

Laia ha dit...

l'estic llegint ara i el trobo fantàstic!

Pepa ha dit...

En general m'agraden més els llibres que les pel·lícules que se'n fan. Aquest llibre, particularment, el vaig trobar d'una sensibilitat i tendresa especials, i d'un llenguatge tan bell que em va fer gaudir moltíssim de la seva lectura. La pel·lícula també la vaig trobar molt tendra, i els personatges ben dibuixats, però per mi no hi ha com un llibre a les mans i poder-te fer tu mateixa la teva pròpia pel·lícula!

ona trabal ha dit...

molt molt gran el llibre, la película no està gens malamnet,però ja se sap, venint d'un llibre és molt molt difícil superar-lo, tot i que hi ha detalls (no presents al llibre) que estàn molt ben trobats, potser perque soc il·lustradora, però em va semblar molt bonic el conjunt d'il·lustracions que hi sortien, l'animació i la pintada a la paret.