dissabte, 11 de juny del 2011

Ot, el bruixot, 40 anys a Cavall Fort!

Segur que és el còmic més llegit, a l'escola. I encara no li havíem dedicat cap entrada en aquest bloc.
Des de fa quaranta anys en Josep Lluís Martínez Picañol, en Picanyol, publica les historietes de l'Ot al Cavall Fort. El personatge l'havia creat abans, perquè el llibre del quaranta aniversari el va publicar Norma el juny del 2009. I als nens i nenes els segueix agradant com el primer dia!

Jaume Capdevila, l'humorista KAP, en el pròleg del llibre del 40 aniversari, deia:
El secret d’en Picanyol és haver estat capaç de crear un personatge rodó, ben dibuixat i ben definit psicològicament, que es manté sempre coherent malgrat els condicionants implícits a cada historieta, on desenvolupa l’acció en poquissimes vinyetes sense paraules i amb una solució final en forma de gag sorprenent...Cada tira de l’Ot és una petita joia de dibuix net i sintètic, curull d’un humor subtil i surrealista, que explora amb enginy els límits de la capacitat narrativa i expressiva de les imatges. Passeu full i gaudiu de l’encís teúrgic que aquesta parella de mags, l’Ot i en Picanyol, han deixat condensat en cada pàgina d’aquest volum.

Us deixo la seva web, on us podreu entretenir llegint i fent algun joc:

I una pel·lícula de Vilaweb, on el matexi Picanyol  i altres persones reflexionen sobre les raons del deu èxit


En Picanyol és de Moià, per això a un parc d'aquesta població hi ha l'escultura de l'Ot. Els nens i nenes de Picot ens en van portar una fotografia quan hi van anar d'excursió (que no és aquesta, sinó la de la columna de la dreta):


1 comentari:

paula boix ha dit...

M'agrada molt l'0t el bruixot perquè té molt d'humor sense paraules.Paula B.