dijous, 13 de setembre del 2012

L'11 de setembre de 1714, per a nens i nenes

A la biblioteca tenim  llibres que expliquen la història de Catalunya als nens i nenes. Hem buscat els que ens agradaven més per a parlar-los de l'11 de setembre.

Aquest, La meva primera història de Catalunya, editat per Molino, hi dedica un capítol molt breu. Però és un llibre que ens agrada molt: explica als nens i nenes de primària dotze moments històrics importants, cadascun il·lustrat amb un dibuix a doble plana, per un artista diferent.


Tant els textos, de Marta Luna, com les imatges, estan fets amb molta cura. Us el recomanem moltíssim. Mireu la il·lustració del capítol que fa referència a l'11 de setembre, de Jordi Vila Delclòs:


Aquest altre, El cant dels ocells (L'11 de setembre de 1714), d'Oriol Vergés, explica la història en forma de conte, protagonitzat per en Biel, un noi que viu al barri de la Ribera i serà testimoni dels fets que succeïen a Barcelona el 1714. És de La Galera:


El tercer és un llibre que ja té més de vint anys. El va escriure Sebastià Sorribas que, a més novel·lista per a nens i nenes, era historiador. Forma part d'una col·lecció de sis volums que va publicar Barcanova. Cadascun explicava, de la mà de Sorribas, un fet cabdal de la història de Catalunya d'una manera amena i entenedora:


Hem buscat enllaços a la xarxa que ens duguin a webs dirigits a primària. Hem trobat un capítol de la Història de Catalunya que va emetre TV3 el 1988, en aquella sèrie protagonitzada pel Dragui. Us en recordeu?

Edu3.cat