divendres, 21 de desembre del 2012

El nostre club de lectura

Ja hem decidit el llibre  i la data de la propera sessió del Club de Lectura.
El llibre que ha tingut més èxit ha estat aquest:


La sessió la celebrarem el dimarts, 19 de febrer, a 2/4 de 8, a l'escola.

També hi ha la versió en llengua castellana:


Extret del el Club de lectura TRESC:

Irène Némirovsky (Kíev, Ucraïna, 1903 ¿ Auschwitz, 1942)
Escriptora ucraïnesa d'origen jueu. La seva educació fou essencialment francòfona, tot i que parlava correctament mitja dotzena de llengües. Llicenciada en lletres per la Universitat de la Sorbona, ben aviat va descobrir i exercir la seva passió per la literatura, tot deixant una extensa obra publicada en vida i pòstumament.
D'entre les seves novel·les més cèlebres, cal destacar David Golder (1929), El ball (1930), Les mosques de tardor (1931), L'afer Curilov (1933), Vi de solitud (1935), Els gossos i els llops (1940) i l'edició pòstuma deSuite francesa (2004), totes publicades a La Magrana.
L'any 1942, a causa del seu origen jueu, va ser denunciada per les autoritats franceses i deportada al camp de concentració d'Auschwitz, on va morir de tifus al cap d'un mes.
Irene Nemirovski, els anys 30

SINOPSI
Suite francesa descriu, gairebé en directe i amb una extraordinària prosa, l'èxode que van haver de patir molts francesos el mes de juny de 1940. Un èxode que va suposar un tràgic desordre a tota mena de famílies, des de les més benestants fins a les més humils. Irène Némirovsky no estalvia res del que va suposar aquell tros d'història: ni els innombrables petits actes de covardia de la gent, ni les lleus espurnes de solidaritat d'una població desfeta.
A poc a poc, l'enemic pren possessió d'un país inert i calat per la por. I, com en molts altres indrets, el poble de Bussy es veurà obligat a acollir les tropes alemanyes. Però, alterades per la presència de l'ocupant, les tensions socials i la frustració no trigaran a desvetllar-se en els habitants...
Una novel·la commovedora, intimista i implacable, que posa al descobert amb una lucidesa extraordinària l'ànima de cada francès durant l'Ocupació, i que fa ressucitar, amb una ploma brillant i intuïtiva, una part viva de la nostra memòria.

Amb les seves dues filles