divendres, 12 de juliol del 2013

Kitty Crowther a Casa Anita

Ahir vam tenir el gust de conèixer i escoltar la il·lustradora Kitty Crowther a Casa Anita. Desafiant la pluja, ens hi vam congregar tanta gent que no hi cabíem, a la llibreria. Afortunadament, va deixar de ploure i vam poder sortir a aquest meravellós pati que té l'Oblit Baseiria al fons de la botiga


L'acte el presentava l'Ignasi Blanch, il·lustrador i professor d'il·lustració a l'Escola de la Dona-Francesca Bonnemaison. A través de les seves preguntes vam anar sabent de la vida i les motivacions de Kitty Crowther, a l'hora de dibuixar. 




Kitty Crowther va merèixer el premi Baobab d'àlbum il·lustrat, el de més prestigi en LIJ a França, l'any 1009, pel seu àlbum Annie du lac, que encara no hem pogut llegir traduït a casa nostra. També ha rebut l'Astrid Lindgren Memorial Award, premi de literatura infantil del govern suec, el 2010.

Només cal fullejar un conte seu per comprovar que el to empàtic, amable i humà de les seves creacions arribarà, segur, als petits lectors.
Corimbo i Cuatro Azules han editat alguns dels seus àlbums:


A la biblioteca tenim aquests dos, que us recomanem moltíssim:


El primer pensat, com ens va explicar ahir l'autora, pels més petits de casa i de l'escola. El segon forma part d'una col·lecció que Cuatro Azules ha començat a traduir, i tant de bo vagi continuant






Aquest, de Corimbo, el trobareu a la biblioteca com a novetat de setembre:


És una nova mirada damunt les pors nocturnes dels infants i l'acompanyament dels pares, un tema que a l'autora li agrada molt.






Mireu una il·lustració del seu interior: