dimarts, 24 de març del 2015

"Imagina", d'Aaron Becker

Aquest és el darrer llibre que ha adquirit la nostra biblioteca: Imagina, d'Aaron Becker, editat per Kokoro el 2014.
És un llibre sense paraules. Descriu un viatge per móns de la més pura fantasia, amb unes il·lustracions suggerents, i està protagonitzat per una nena amb qui tothom es sentirà identificat. L'hem trobat un llibre molt bonic:



En la seva versió original el llibre es diu Journey. Ha merescut el premi al Millor Llibre Il·lustrat infantil del New York Times Book Review, i també la Medalla d'Honor Caldecott. Ha estat récord de vendes als EEUU. És el primer llibre que publica Aaron Becker, que ja n'ha fet un altre:


Imagina ens ha donat peu a fer aquesta exposició. Quants llibres teniu al vostre fons que conviden les criatures (o els adults) a imaginar?


Els tres primers, molt coneguts, imprescindibles a qualsevol biblioteca. N'havíem parlat en una altra entrada






Dos que tenen el mateix títol, simplement Imagina. Un és d'Alison Jay, publicat per Lumen el 2003,  i l'altre de Norman Messenger, de SM, el 2006. Mireu-lo:



Els dos darrers, Imagina tot un món d'animals i Imagina animales, no tenen res en comú. El primer, d'Alison Lester (Molino, 2007),  és un llibre-joc on podrem localitzar animals en els seus corresponents ecosistemes. Les il·lustracions tenen gràcia i rigor, i la conducció d'un ecosistema a l'altre la fan un nen i una nena que ens acompanyen.

El darrer, Imagina animales, és un llibre que vessa imaginació. Són una dotzena de descripcions d'animals inexistents, -abrenoches, metrocol, tibulatas, maricierra, serpellera...- acompanyades d'unes il·lustracions boníssimes. N'hem trobat algunes, que us oferim, al blog Biblioabrazo:

Abrenoches
Metrocol
Tibulatas
Maricierra
Serpellera
El text és de Xosé Ballesteros i les imatges de Juan Vidaurre. El va editar Kalandraka el 2008. Si el trobeu a la llibreria, no us el deixeu perdre!