dijous, 16 de juliol del 2015

L'impuls de la lectura, a l'estiu, a França

Cliqueu sobre la imatge per saber-ne més

Gràcies a en Joan Portell i a través de l'Anna Herráez, hem tigut notícia de la campanya que el govern francès ha endegat per aquest estiu, amb la voluntat que es converteixi en quelcom habitual.

Llegim al blog Publishing Perspectives:

Arran d'un informe publicat al març pel CNL (Centre National du Livre) sobre els hàbits de lectura dels francesos, que van mostrar una disminució en la lectura entre el grup d'edat 15-24, el Ministeri de Cultura i Comunicació i el CNL ha llençat un festival del llibre per a nens i joves, que s'espera tindrà lloc cada estiu.

Anomenat Lire en Curt (Lectura en pantalons curts), els esdeveniments literaris es duran a terme quan els nens ja no són a l'escola, i tenen més temps per llegir.
 ....

Els organitzadors planegen portar la lectura i els actes literaris on són els nens i nenes, ja sigui a casals, colònies, campaments o a la platja amb els seus pares. L'objectiu és crear un vincle durador entre la lectura i les vacances d'estiu.

Tots els editors, biblioteques, llibreries, organitzacions locals, ajuntaments i oficines de turisme s'han unit per oferir espais i esdeveniments, que inclouran parades obertes de llibres o còmics, tallers d'escriptura, picnics literaris, lectura i sessions de signatures amb autors i il·lustradors i innombrables activitats que integraran la literatura amb el teatre, el cinema, la música i el circ.

Com va dir Vincent Monade, president del CNL en una entrevista recent: "El repte és per recordar als nens que la lectura és una de les activitats d'oci més meravelloses que existeixen. Quan et trobes amb un llibre i t'encanta que sovint es converteix en un lector per a la resta de la teva vida ".

És una idea...