dimarts, 12 de juliol del 2016

Javier Sáez Castán, Premi Nacional d'il·lustració

Imatge de El País
Un altre il·lustrador que ens agrada: Javier Sáez Castán
Acaba de rebre el premi que atorga cada any el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.
El jurat del premi l'ha considerat que n'era mereixedor per "la seva capacitat de construir mons i la qualitat de les seves obres".
Sáez Castán no només il·lustra, sinó que és autor del text de molts dels seus llibres. És cert que tots tenen un denominador comú: desborden imaginació.
Quins trobareu a l'escola? 

FCE, 2003

Océano Travesía, 2007
 Aquests dos tenen una característica idèntica: ens conviden a jugar:


L'Animalari Universal de Professor Revillod està dividit en tres parts, que ens permeten observar els animals existents, i tots els que nosaltres siguem capaces de crear:


Soñario o diccionario de sueños del Dr. Maravillas és, com indica el seu nom, un llibre per a somiar:


Ens proposa que llegim, somiem i siguem persones felices. I, gràcies a que el llibre també té fulls dividits en dues meitats, ens permet crear somnis personals



Aquest altre, Los tres erizos, pantomima en tres actos con colofón (Ekaré, 2003), és una original peça teatralitzada, amb anotacions en llatí i en francés, que en tres actes fa transcórrer un any sencer, acompanyada d'un text rimat. Què més es pot demanar a un conte de només trenta planes?


El darrer, Limoncito, és un conte de Nadal. Una mica just per a l'alumnat de primària, perquè la història que explica és trista i gens convencional (però amb un final esperançat). Més que deixar-lo a les mans dels lectors/es, l'hem explicat amb èxit al grup de 6è sencer, com un llibre de Nadal ben diferent:


Ja ho veieu, res a veure amb la darrera il·lustradora que vam recomanar (Cristina Losantos). Aquesta és una de les feines més agraïdes de la bibliotecària, poder presentar a l'alumnat autors il·lustradors amb estils molt diferents...