dijous, 28 de juliol del 2016

Gloria Fuertes a la capçalera del Google d'avui

Cliqueu damunt del dibuix per veure l'animació
Aquesta capçalera sí sabem qui homenatja: Glòria Fuertes, que va néixer el 28 de juliol de 1917, avui fa noranta-nou anys. Va morir el 1998.

Imatge de RTV.es

Glòria Fuertes va ser una poeta espanyola que va escriure molts llibres de poemes pels infants. També va fer algunes obres de teatre i col·laboracions en programes de televisió infantils. 
Gloria Fuertes deia de la poesia:

POESIA COTIDIANA DEBE SER "AL PAN, PAN Y AL VINO, VINO" (pero con belleza, que para eso es POESÍA)  algo directo, emotivo con gracia. Demostrar que cualquier sentimiento, idea, tema o cosa tiene poesía. NO HAY NADA ANTIPOÉTICO EN LA VIDA (a no ser el verbo matar y sus derivados).

Tot i que va publicar dotzenes de llibres, a l'escola només en tenim un. Es diu Garra de la guerra, i és un recull de poemes a favor de la pau.  No hi trobareu ni l'humor ni la tendresa de molts altres dels seus poemes.

Editorial Media Vaca (2002)

Gloria Fuertes va viure la guerra civil espanyola en plena joventut, i diu ella mateixa que aquesta experiència la va marcar per sempre.
Reproduim un poema del llibre: 


Segur que l'any que ve, amb la celebració del centenari del naixement de Gloria Fuertes, les editorials trauran força novetats. Estarem atentes.