dissabte, 17 de setembre del 2016

Nous llibres de coneixements

Aquest setembre hem fet un esforç especial adquirint llibres de coneixements. Mireu:


Alguns els hem comentat en entrades anteriors:
          El Bosco, de Thé Tjong-Khing
          El gran llibre del cos, de Mary Hoffman i Ros Asquith

Avui us parlarem de dos llibres que ens fan agafar ganes de comptar:


Amb text de Katie Cotton i il·lustracions de Stephen Walton (Flamboyant, 2016), el títol sencer és Comptant lleons. Retrats d'animals en llibertat. 
Es tracta d'una col·lecció de deu dibuixos  bellíssims, en blanc i negre, d'una precisió tal que semblen fotografies. Walton ha retratat deu espècies animals amenaçades, i Cotton ha acompanyat els dibuixos amb uns textos molt acurats. Al final del llibre se'ns explica quin és l'estat de conservació de cadascuna de les deu espècies.
És una obra que dóna joc, perquè per a un lector jovenet serà un imatgiari que ensenya a comptar de l'1 al 10, i per a una criatura més gran un excel·lent llibre de coneixements.


Aquí comptarem de l'1 al 20, acompanyats d'ocells de tota mena: 


Ànecs, cucuts, pardals, garses, paons, pinsans, coloms, faisans, cignes, oques, estornells, orenetes, graules i un gall.Dibuixos molt senzills a tot color i textos en forma de rodolí. Text i il·lustracions d'Alice Melvin, traducció de Fina Marfà (Corimbo, 2015)

  Us recomanem un tercer:

Dents de lleó (Tramuntana, 2016) va guanyar una menció especial al certamen de Bolonya de 2015.  La mereixia, perquè Jang-Sung Kim i Hyun-Gyung Oh han bastit, entre tots dos, un veritable poema gràfic i textual on canten una lloança a les humils dents de lleó. No us el perdeu.