dilluns, 5 de setembre del 2016

Una trilogia pels més petits, de François Soutin




És una trilogia. Són tres llibres independents del mateix autor, amb el mateix format i estil, amb uns personatges comuns.

Narrats exclusivament a través de la imatge, expliquen trifulgues entre els tres porquets i el llop, entre el petit Polzet i l'ogre i, en el tercer volum, amb tots quatre (sis) personatges.


Les il·lustracions de François Soutif, jove autor francès, tenen una expresivitat extraordinària. Intriga, temor, sorpresa, enuig, curiositat, pànic, murrieria, simpatia, avorriment... tot ho podem trobar en el rostre i el gest dels seus personatges. Ens agrada que el nen, en Polzet, no ens el facin especialment simpàtic, sinó més aviat el contrari. Que l'ogre sigui sensible. I que tots tres llibres resultin molt divertits.













Els dos primers són llibres circulars, quan acaben tornen a començar. Tant és així que el segon, tralarí, tralará, està editat en forma d'acordió:





Els ha editat Picarona (2015-16) i, si cliqueu aquí, podreu accedir a unes quantes planes de cadascun dels tres llibres.

Soutif a l'escola. De Ouest France