dimarts, 21 de novembre del 2017

Llibres que parlen de vàters... i més

Sabíeu que al món hi ha 2500 milions de persones que no tenen accés a un lavabo?
Sabíeu que el 19 de novembre és el Dia Internacional del sanitaris? És reivindica el dret de totes les persones a disposar d'aigua corrent i lavabos adequats.


Per tot això hem muntat la cartellera d'aquesta quinzena mostrant els llibres que parlen de lavabos i, per extensió, de caques i culs.


N'hem triat alguns per recomanar-los especialment. Dos llibres de Taro Gomi que no us podeu deixar perdre, sobretot Tots fem caca, editat per Blackie Books el 2016. Parla amb molt d'humor dels hàbits dels animals, i també de les persones:


En aquest, Cinc minuts de tranqil·litat, la senyora Gros vol gaudir d'una estona de pau i relax dins la banyera, però la seva família la necessita. És de Jill Murphy, Kalandraka (2016):


Aquest altre, La puerta, s'hi assembla una mica. Ara és la petita porqueta qui reivindica el seu dret a un bany tranquil. Però mare, pare i germans envaeixen la seva intimitat... És de Michel Van Zeveren (Corimbo, 2008):


Aquesta és una història que agrada molt a tothom, perquè... qui no s'ha quedar algun cop tancada dins un vàter públic? De De Smet i Meije, el va editar Símbol el 2003:


I un de coneixements, Caca, una història natural de l'innombrable, de Nicola Davies (Linx, 2008). Ho explica TOT sobre els excrements. Amb profusió de divertides il·lustracions i un text ple de curiositats interessants que fan les delícies dels joves lectors:


Contracoberta de "Caca"

I no us parlem de la talpeta d'Erlbruch de ni del conill d'Stephanie Blake, perquè sabem que tothom els coneixeu.
Era d'esperar, un tema que iniciàvem de forma seriosa deriva inevitablement cap a l'humor.  I és que l'escatologia ens fa riure...