dilluns, 5 de febrer del 2018

El Club de Lectura de Camaleons, Lleons i Lleones


La setmana passada vam celebrar la primera sessió del Club de Lectura dels alumnes de 3r i 4t.
Fa anys que a l'escola funciona el de persones adultes, i també el de 5è i 6è. Ara, cada trimestre, sessió per als lectors més joves, perquè l'experiència ha estat molt positiva.
Aquest és el llibre que van llegir:


L'autora és Katherine Applegate, l'il·lustrador G. Brian Karas, i l'edita Océano Travesía (2016). Com sempre, els exemplars ens els va proporcionar la biblioteca Clarà del barri de Les Tres Torres, la que ens correspon (quan començaran les obres de la nova biblioteca de Sarrià???)


Als nens i nenes els havia sorprès que el conte expliqui un fet real. Els semblava inadmissible que un centre comercial utilitzés, com a reclam per a vendre més, uns animals en captivitat.
Vam estar una bona estona parlant del sentit que tenien abans els zoològics, i del que tenen ara. Dels zoos que creen ecosistemes més suportables per als animals, dels centres de recuperació...


També va aparèixer el tema de la necessitat de denunciar allò que no ens sembla correcte. L'Iván va ser alliberat quan les persones que trobaven reprovable que el tinguessin empresonat varen començar a manifestar-se, a escriure cartes...


Vam parlar de les il·lustracions, i de l'ús intencionat del color per part de G. Brian Karas.

Estem tan contentes del resultat que mirarem de convocar la propera sessió abans que no acabi el trimestre.