divendres, 5 de febrer del 2010

Les nostres revistes




















A la biblioteca Marta Mata estem subscrits a algunes revistes. Avui us volia recomanar les dirigides a nens i nenes. Algun dia comentarem les que són per les mestres.
Sabeu que tenim la revista Cavall Fort des del seu inici? El número 1 té data de l'any 1961! Aviat farà cinquanta anys! Quan érem l'escola Talitha vam iniciar la col·lecció i avui tenim 91 volums amb els 1200 números enquadernats. La feina que ha fet el Cavall Fort en tots aquests anys per a iniciar en els nens i nenes en el gust per llegir i també per aprendre és immensa. Els últims anys, a més, ha editat una revista, El Tatano, que agrada molt als més petits de l'escola.








































Unes altres revistes que podeu trobar a la biblioteca són Cucafera i Reporter DOC, editades per Bayard. La primera està dirigida als nens i nenes d'Educació Infantil i Cicle Inicial, i us hem de dir que els encanta. Reporter DOC és una revista de coneixements molt ben pensada, pels més grans de Primària, que també té històries de ficció. És molt interessant i molt útil quan fem projectes, a l'escola. I també molt amena quan simplement volem llegir per aprendre.















Aquestes dues revistes no es troben al mercat, només es poden adquirir per subscripció. El Cavall Fort i el Tatano, en canvi, els trobareu a quioscs i llibreries.



Mares, pares, ens sembla una idea molt bona, comprar revistes a les criatures. Aquestes o d'altres. També n'hi ha de "mediàtiques", com la del Club Súper 3 o la de Les Tres Bessones. El cas és que l'entrada periòdica d'una revista infantil a les nostres cases és una rutina que afavoreix, segur, l'hàbit de la lectura!

1 comentari:

G. Pons ha dit...

D'entrada a casa ha afavorit la il.lusió per la lectura. Mon fill que té 5 anys comença a desxifrar les paraules d'aquella manera que els fa més mandra que altra cosa fins que li va caure a les mans la revista dels supers. D'aquell dia cada dia m'obliga a seure al seu costat i veure com "sap llegir cada vegada més ràpid". làstima que hi hagin poques històries en lletres de pal a aquestes revistes.