dissabte, 15 de gener del 2011

Explicar Euskadi als nens i nenes

De tots els llibres que els Reis ens han portat, n'hi ha un que trobo especialment atractiu. És una novel·la per a nens i nenes a partir de deu anys, que toca un tema difícil i delicat: la fractura social a Euskadi.
El protagonista del llibre és un nen d'Extremadura, fill d'un guàrdia civil que s'ha traslladat a un poble basc. La seva nova vida no serà fàcil, se sent estrany, li costa establir relació amb els companys d'escola, hi ha qui el desprecia des del primer dia...
El llibre obre una porta a l'esperança, però presenta una realitat duríssima. I la mostra a lectors/es molt jovenets, amb una sensibilitat i encert admirables. Hi ajuden l'humor que destil·la el llibre i les divertides il·lustracions de Jokin Mitxelena.
L'ha editat Lóguez, un segell molt seriós que convenç amb tot el que fa. Els seus autors, Patxi Zubizarreta i  Jokin Mitxelena, han rebut el Premi Euskadi de Literatura Infantil del 2010.
Us deixo l'inici del llibre, que Lóguez posa a l'abast de qui el vulgui llegir:
I un enllaç al bloc
que en fa un comentari excel·lent

10 comentaris:

Maria ha dit...

Aquest llibre m’ha agradat molt. Parla d’un nen que el seu pare és policia i van a viure a un cuartel d’Euskadi perquè el pare necessita diners. Allà en Manuel (el nen) va a una escola on fa una molt bona amiga, l’Eba, i un gran enemic, en Kepa. En Kepa li posarà molts inconvenients, però amb l’ajuda de l’Eba tot és possible.
US EL RECOMANO MOLTÍSSIM!!!

Laia ha dit...

ostres, fa moltes ganes de llegir-lo!! malgrat tinguem "més de deu anys" deu ser molt interessant!

Júlia.C 6è ha dit...

tinc moltes ganes de llegir aqust llibre!
quan ens ho va recomenar la Mariona m'el volia agafar de seguida!

Ester ha dit...

Pingüins tinc ganes de llegir-lo a classe perquè em sembla que ens serà interessant pel nostre treball de socials!

julia armangué ha dit...

Uiii si es divertit !!! aquest llibre a mi m'ha super encantat!!! aquest llibre es tan divertit que estic pensant a agafar-me'l a bibloteca però encara no ho se perque el meu pare diu que els llibres que t'agraden només el pots llegir un cop perque si no hi perd tota la gracia .

Nerea 5è ha dit...

Doncs jo crec que t´el pots llegir tots els cops que vulguis perque aquest llibre es divertidissim.

maria saura 5è ha dit...

Es molt trist però es molt molt divertit. Però fa molta pena.

A l bilbioteca i es jo us el recomano tan com si l'aagafeu o us el compreu



Maria saura

Bàrbara 5è ha dit...

Aquest llibre fa sentir pena i al mateix temps és divertit. M’ha agradat tant que me’l llegiria milions de cops.

la bibliotecària ha dit...

Júlia,
A mi hi ha llibres que m'han agradat molt el primer cop que els he llegit.Els he volgut tornar a llegir i el segon cop potser he descobert coses que la primera vegada m'havien passat per alt, i encara m'han agradat més. Si em van emocionar m'han tornat a emocionar...
Ara, el pare té raó quan es tracta d'una novela policíaca o d'intriga, és clar. Si ja coneixes el culpable, o ja en saps el final...

Èlia 5è ha dit...

El llbre de Pikolo, és molt xulo, hi ha moments que fa pena d'altres gràcia...
Us recomano que us el llegiu!