dimarts, 7 de febrer del 2012

Charles Dickens, bicentenari


El 7 de febrer de 1812 va néixer Charles Dickens. Va viure una infància i adolescència molt dures a Londres, i això va marcar la seva vida i la seva obra. Les injustícies i el patiment dels pobres, sobretot dels infants, van ser tema de denúncia i font d'inspiració per a Dickens.
Què podem oferir d'aquest autor als lectors i lectores de Primària?
A la biblioteca Marta Mata tenim dues versions de El Conte de Nadal -o Cançó de Nadal, és la mateixa obra-. Probablement coneixeu la història gràcies a la versió teatral, que cada curs ens ofereix IPA Productions. Però recordeu que Mr.Scrooge i els seus tres fantasmes els trobareu també aquí:
















El primer és de la col·lecció Clàssics Universals, de La Galera, adaptat per a nenes i nenes a partir dels nou o deu anys. Les il·lustracions són de Javier Andrada. El segon és una edició de Lumen, una mica antiga. És més difícil de llegit, però compta amb l'aportació del magnífic il·lustrador italià Roberto Innocenti.

 Oliver Twist és un altre títol assequible, en aquesta versió pensada per l'alumnat del Cicle Superior i els primers cursos de l'ESO.


Roman Polanski va fer una molt bona adaptació cinematogràfica d'aquesta novel·la. Mireu el tràiler i us fareu una idea molt fidel de la vida al Londres de dos segles enrera:


I penseu que quan un autor us segueix interessant dos-cents antys després del seu naixement, és que ja sabeu el què és un clàssic!

1 comentari:

Pol Ràfols ha dit...

Hola, Mariona!!! La peli de Oliver Twist la vaig veure aquest Nadal en DVD i em va encantar. Roman Polanski és molt bon director !!!!