diumenge, 19 de febrer del 2012

"Herois", a la revista Què fem?


Qui són aquests herois qe ens presenta la revista Què fem?, de La Vanguardia? Els llibreters.
La introducció del reportatge, publicat aquest divendres, plantejava:

Estem assistint a la progressiva desaparició de les llibreries tal i com les coneixíem? Aquesta setmana visitem alguns establiments independents per conèixer el punt de vista dels llibreters que resisteixen l’amenaça de les grans superfícies i dels lectors de llibres digitals.

Les llibreries visitades són Documenta, Les Punxes, Jaimes, Pròleg, Llibres del Mirall, Robafaves (de Mataró) i Llibreria 22 (de Girona).
Les entrevistes als llibreters ens han sorprès gratament: tots/es es mostren optimistes. Poden fer front a la crisi sense desànim perquè, ens recorden, quan hi havia bonança econòmica una llibreria tampoc era un gran negoci. Resisteixen les competències de signe divers amb una atenció molt personal al públic, amb alguna especialització -la majoria d'elles-, i amb molta empenta. I si alguna cosa temen no és l'arribada del llibre digital, sinó que les persones llegim menys!


A l'article es parla també de l'activitat de les llibreries La Central i Laie, i de Proa Espais. Sabíeu que fa poc un diari italià va qualificar La Central com "la millor llibreria del continent europeu"?

2 comentaris:

Mercè Laplana ha dit...

Molt interessant! Fa goig fer una ullada al bloc. Rabiosament al dia, ets una bona professional.cmmen icestac

la bibliotecària ha dit...

Gràcies!
A mi em fa molta il·lusió saber que te'l mires i hi fas comentaris!