dissabte, 28 d’abril del 2012

Punts de llibre per a tothom

Cada any, per Sant Jordi, obsequiem l'alumnat del centre amb un punt de llibre. A l'alumnat i a tothom que s'acosti a la biblioteca. 
Ho vam començar a fer el curs 2007-08, en el moment que la vam remodelar i li vam donar el nom de Biblioteca Marta Mata. La Lluïsa Jover, il·lustradora i gravadora, artista amiga que admirem molt, ens va fer el disseny del rètol que tenim penjat a la porta i que ha esdevingut el logo de la nostra biblioteca.
La Lluïsa, amb el colors de logo, cada any ens regala un nou disseny, sempre preciós. En el punt de llibre fa referència al certamen literari anual, perquè és una de les activitats més importants del Dia del Llibre a l'escola, als llibres, a les lletres, al plomí* -present al logo de l'Orlandai- i enguany a la rosa. Tot són símbols: de l'estima per la lectura, per l'escriptura i per la festa de Sant Jordi.
Ens agraden els símbols, que formen part del llenguatge de les persones, i ens agrada crear tradicions. Ja no podrem deixar d'obsequiar els nostres lectors i lectores amb el punt del Dia de Llibre, per més anys que passin..
Hem fet aquesta entrada per explicar-vos aquest costum de la nostra biblioteca que trobem bonic, i per agrair públicament a la Lluïsa Jover la seva col·laboració. No deixeu de fer una visita al seu lloc web, hi veureu una obra excel·lent.

* Els mots plomí i tremp, que no diem però hauríem de dir, són l'equivalent al castellà "plumilla"

1 comentari:

Maria ha dit...

Si vinc a la vostra biblioteca me'n donareu un?
És molt bonic!!!