diumenge, 23 de setembre del 2012

Ara, poemes




Saludem amb alegria la iniciativa del diari Ara. Avui inicia la venda -a molt bon preu- dels quaranta-dos volums que conformen la nova col·lecció "Els millors poetes catalans del segle XX". Amb una proposta que les escoles i instituts agarïm molt: per cada suscriptor de la col·lecció, un centre escolar de Catalunya rebrà una altra col·lecció (l'escola que el comprador trii). És similar al que ja va fer aquest diari ara fa un any. Aleshores era la col·lecció Bernat Metge, d'autors clàssics. En aquella ocasió vam creure que era una excel·lent proposta per Batxillerat i Secundària, però difícil per a les escoles com la nostra. No hi ha res pitjor, en una biblioteca, que tenir llibres condemnats a restar perpètuament a la prestatgeria!



Ara, sí. Tant de bo algú ens obsequii amb aquesta selecció dels trenta-tres millors poetes catalans del segle XX. Amb un centenar llarg de llibres de poemes en català per a nens i nenes que tenim a la biblioteca Marta Mata, podríem pensar que no ens calen, però seria un error. Sempre hi haurà un mestre o un adult que hi trobarà el que necessita: la poesia que vol llegir a l'aula o el moment de gaudi que proporciona la lectura d'un bon poema.
La iniciativa té un valor afegit: no existia a Catalunya una col·lecció com aquesta. L'ha publicat Edicions 62 i el propi diari Ara. Jordi Cornudella, el director dela col·lecció, i Ignasi Aragay són els responsables de la molt bona tria d'autors i d'obres. 

Gràcies, Ara, per regalar-nos poesia!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qué més voldria, que tenir els calés per suscriure'm i regalar-vos la colecció!!!