dimecres, 13 de febrer del 2013

Els 200 anys del germans Grimm


L'any passat ja us vam parlar de la celebració dels 200 aniversari del primer recull de contes del germans Grimm. Però com que la data exacta d'aquesta edició va ser el 12 de desembre de 1812, quan l'any ja s'acabava, hem vist que a molts llocs ho celebren el 2013. Nosaltres també.
I el nostre homenatge a aquests germans alemanys que van dedicar la seva vida a la recuperació de contes populars ha estat aquesta cartellera que hem fet amb la Paola, la nostra biliotecària en pràctiques, amb l'exposició d'alguns dels seus contes.




També hem fet un apartat per a recordar uns altres autors clàssics: Andersen i Perrault. El que molts no sabíem és que Hans Christian Andersen no recollia les histories populars, sinó que ell és l'autor dels seus contes.
En canvi, Charles Perrault, com els germans Grimm, sí que va fer la feina de reunir i publicar allò que feia molts anys que la tradició oral passava de generació en generació. 
De vegades ens trobem que una mateixa història, com és el cas de La Caputxeta Vermella, té versions diferents: la de Perrault, més antiga, i la dels germans Grimm, més propera a nosaltres en el temps i en el contingut.

Us convidem a venir a veure l'exposició, a remenar contes, i conèixer quins són de cada autor.