dijous, 7 de març del 2013

Fernando Lalana, un autor molt recomanable


Abans d'ahir l'Emma recomanava un llibre de Fernando Lalana, Industrias Gon. Efectivament, és una novela molt divertida i ben valorada per tots els nens i nenes que l'han llegit.




A la biblioteca tenim un altre llibre de Lalana, El hijo del buzo. És una novel·la d'aventures, molt emocionant, que atrapa al lector, protagonitzada per l'Ernesto, un xicot valent que investiga la desaparició del seu pare. Alhora és una història de relacions entre preadolescents, de famílies atípiques i de denúncia de negocis bruts. Tot això amenitzat amb el brillant sentit de l'humor que Lalana ens regala als seus llibres.










En realitat, aquest autor aragonès s'ha especialitzat en llibres per a adolescents. N'ha publicat un centenar, el primer el 1981, i ha guanyat molts premis.
Ja fa temps us vàrem parlar de Parque Muerte, una història surrealista que va guanyar el premi Edebé de l'any 2012.



A tots i totes les ex-alumnes que de tant en tant visiteu el bloc, us recomanem especialment la sèrie de quatre novel·les policíaques que va anar escrivint a partir d'un dels seus llibres de més èxit, La tuneladora, totes protagonitzats pel detectiu Fermín Escartín: