dimarts, 26 de març de 2013

Yo aquí sólo soy el perro, de Jutta Richter

En una entrada de fa pocs dies dèiem que llibres on el protagonista és el gos n'hem conegut molts. Abans de Molsa, de David Cirici, havíem llegit aquest:


Ens va semblar una lectura molt recomanable, per a nens i nenes a partir dels deu anys.
Un gos d'origen hongarès, acostumat a tractar amb bens i vaques, ha anat a parar a la gossera i, d'allí, a la casa d'una família. El seu principal referent és la nena de la casa, petitona, que l'estima amb bogeria. I el gos a ella.
Escrit en un llenguatge senzill, molt àgil, i amb un sentit de l'humor deliciós, el llibre és la descripció de la incomprensió de la vida dels humans per part del gos, l'Anton. Els capítols van saltant d'una anècdota a una altra, al mateix temps que ens expliquen la vida anterior del gos, a la seva terra natal. És tendre, divertit i, a estones, emociona. 
La seva autora, Jutta Richter, demostra ser una gran coneixedora de l'ànima "gossuna" i també la humana.
Les il·lustracions d'Hildegard Müller, molt adients:El trobareu a la biblioteca com a novetat de Sant Jordi, tot i que Lóguez el va editar l'any passat.

De Jutta Richter només tenim un altre llibre. Un àlbum que vam mostrar per Nadal, i va agradar força als més grans de l'escola: Cuando yo hice de María, també de Lóguez: