dilluns, 4 de març del 2013

"La Ploma de l'Orlandai" inicia nova etapa




Tard o d'hora havia de passar. La nostra revista "La Ploma de l'Orlandai", ja és una revista digital.
Si cerqueu a la columna de la dreta d'aquest bloc, on hi ha els altres blocs de l'escola, hi trobareu el de la revista.
Hem digitalitzat les dotze revistes de les quatre temporades anteriors, i les podeu consultar. La n.13 ja només es pot llegir "on line". Els diferents articles elaborats pels seus reporters, els nens i nenes de cinquè, han quedat repartits pels diferents blocs de l'escola, però hi podeu accedir còmodament des de l'índex de la revista. 

I, què vindrà a parar al bloc de la biblioteca? La secció de llibres recomanats, com és lògic. 
Aquesta és la primera entrada:


Aquest any, des de la revista digital de l’Escola Orlandai, La Ploma de l’Orlandai, us recomanem aquests  llibres i pel·lícules:




Un és Jo, Elvis Riboldi i Boris el superdotat, de Bono Bidari, que ens explica que un nen amomenat Elvis, el protagonista del llibre, té un amic que es diu Boris i és superdotat.  A en Boris li proposen d’ anar a una escola d’alumnes superdotats i l’Elvis el troba a faltar...
Us recomanem aquest llibre perquè fa gràcia i ens ha agradat molt!!!




També un recomanem el darrer llibre de la sèrie d’en Greg, de Jeff Kinney. Es diu Diari del Greg, SOS! atrapat en família.
Es un llibre que, com tots els d’en Greg,  està protagonitzat per un nen que explica el que li  va passant els anys d’institut. No és un nen molt “popular” però té un amic anomenat Rowley que sempre està al seu costat. 
Esperem que llegiu aquest llibre i que us agradi molt.






Brave és una pel·lícula d'animació dirigida per Mark Andrews,  Brenda Chapman i Steve Purcell. 
Està protagonitzada per una princesa vikinga, però que no és "fina" com solen ser les princeses, sinó valenta i aventurera. A més de ser una bona pel·lícula d'acció, és interessant la relació que ens explica entre una mare i una filla.
No us la perdeu.





                                                                                                                              Jan i David


I la bibliotecària recomana...





¿Sabíeu que la pel·lícula “Shrek” es basa en un conte escrit i il·lustrat per un autor americà, William Steig, l’any 1990?

“Libros del Zorro Rojo” el va publicar en castellà l’any passat i, tot i que és molt diferent del film de Dream Works, us agradarà. En un primer moment les il·lustracions sorprenen, el fan semblar antic, però després veiem que és realment divertit.






Aquests són l’ogre i l’ase:





Shrek venç el drac i estima la princesa:

















El tenim a la biblioteca, amb els de gomet vermell. Mireu-lo, llegiu-lo!