dilluns, 11 de novembre del 2013

10 anys de la mort de Miquel Martí i Pol


Avui fa 10 anys de la mort del poeta del poble, Miquel Martí i Pol. 
Poques persones han fet tant com Martí i Pol per acostar la poesia a tothom, i també als nens i nenes. Va escriure dues col·leccions de poemes molt coneguts i treballats a les escoles de Catalunya, Bon profit!, parlant dels menjars que fan les delícies de les criatures, i Per molts anys!, amb un poema per cada mes de l'any, dirigits exclusivament a lectors i lectores de pocs anys. Però n'hi ha molts més que són entenedors i emocionants pel públic jove, que podeu trobar llegint els seus llibres, o cercant a les antologies de divulgació.





A la biblioteca de l'escola tenim aquests llibres del poeta. 

Tres antologies, una de Lumen, històrica, l'altra de Barcanova, i l'altra de la col·lecció creada pel diari Ara:



 














Dues versions del llibre infantil que abans citàvem, amb il·lustracions de Carme Solé Vendrell, editades per Barcanova:






















Dos poemes il·lustrats, un per l'alumnat de l'escola El Puig, d'Esparreguera, ja fa més de trenta anys, l'altre també per Carme Solé Vendrell , i que forma part de l'esplèndida col·lecció de Cruïlla, Vull llegir! poesia:

















Dos contes en prosa, il·lustrats per la mateixa autora, un editat per La Magrana, l'altre per Hymsa, que ja comencen a tenir molts anys (el segon el trobareu a Mars, en una edició del 2012):




I, per últim, la biografia de Martí i Pol, de la col·lecció Vull conèixer, de Baula, escrita per Pep Molist i il·lustrada per Ignasi Blanch, que conté una molt bona selecció de poemes de l'autor: