diumenge, 17 de novembre del 2013

El Meu Primer Festival, cinema de qualitat per a infants


Dissabte es va inaugurar la sisena edició d' El Meu Primer Festival. És un festival de cinema internacional que, en dos caps de setmana successius i a diferents escenaris de la ciutat, presenta una acurada selecció de curts i algun llargmetratge, per a  nens i nenes de dos a dotze anys. També fa una oferta per a escoles, en sessions matinals entre setmana.
Trobareu el programa sencer aquí.

Ens ha fet molta il·lusió saber que la pel·lícula projectada en la sessió inaugural de dissabte va ser Ernest i Célestine, del director francès Stéphane Aubier. Perquè el film és l'animació d'uns contes de Gabrielle Vincent que ens agraden molt. Mireu el tràiler, en francès:



Els llibres, publicats per l'editorial  Marenostrum l'any 2008,  són difícils de trobar avui a les llibreries:
















Dels mateixos protagonistes, encara que aquí els varen anomenar César y Ernestina, aquesta història nadalenca, d'Altea, que ja té vint-i-cinc anys:


En canvi, de la mateixa autora, sí que es troben aquestes dues joies, de Zendrera Zariquiey:












Són dues històries sense paraules, amb unes imatges fetes amb llapis carbó, àgils i senzilles, que ens arriben i emocionen.





Trobareu tots aquests llibres a la nostra biblioteca, només ens els heu de demanar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sembla que la mateixa GRABIELLE VINCENT (1928-2000) sigui l´autora de la col.lecció Ernesto y Celestina, i també Un dia, un gos i La petita marioneta. Són estils ben diferents.
Els 2 últims són meravellos traços a carbó per arribar a emocionar-nos.

Imma C.

la bibliotecària ha dit...

No ho sembla, però ho és, eh!
Mariona