dimecres, 11 de juny del 2014

Lluitem pels còmics de la nostra biblioteca!

Cada any, quan acaba la Setmana Esportiva, els nois i noies de sisè organitzen una gimcana per a tots els alumnes de l'escola. Al llarg de dues hores cadascú és responsable d'una prova i els nens i nenes de l'escola, en grups de vuit o nou, l'han de superar.
Cada any pensem un tema on s'emmarqui aquesta gimcana. El primer cop que ho vam fer el tema va ser esportiu, però actualment, tot i que les proves ho siguin, el tema pot ser qualsevol altre: el món medieval, els animals en perill d'extinció, les tribus índies...
Enguany ha estat el món dels còmics.

Dimarts l'escola va aparèixer plena de cartells com aquest:


Dimecres ja eren una mica més provocadores:



I dijous, les Sargantanes varen descobrir que havien desaparegut tots els còmics de la nostra biblioteca. Algú ens els havia pres, i havia deixat la seva signatura a les lleixes buides!



Tots els nens i nenes ho varen tenir clar. Ens enfrontàvem a un enemic molt perillós: en Jocker, un dels personatges més dolents del món dels còmics.

Divendres es va saber tot: els nois i noies de sisè protegien uns baguls lligats amb cadenes, on hi havia els nostres còmics tancats. 



Ells eren els missatgers d'en Joker i els guardaven. Què havíem de fer per recuperar-los? Jugar molt bé i superar totes les proves de la gimcana.


Aquell  Joker era tan dolent que opinava que els còmics no serveixen per a res, no són llibres de debò, nomes dibuixets i dibuixets... Els nens i nenes de l'Orlandai no hi estaven d'acord, i es disposaven a demostrar-ho!


Els grups s'identificaven amb un distintiu penjat al coll, que els de sisè van regalar-los: uns eren Barrufets, els altres Gargamels, uns altres Mafaldes... 




 Per cada prova ben superada, el grup guanyava una imatge de la portada d'un còmic. 


Al llarg del joc els anàvem enganxant en aquest mural. Mireu si van jugar bé!



Finalment, com era de preveure, la biblioteca va recuperar els còmics robats!