dissabte, 28 de febrer del 2015

I ara, llibres sobre GEGANTS

Després d'exposar els nostres llibres sobre els petits personatges, ara ho havíem de fer a l'inrevés: els llibres que parlen de GEGANTS:


Hem construït un Gegant del Pi, que convida els nens i nenes a  l'exposició:



Ell és el protagonista d'alguns dels contes, però no de tots:


Aquests ens agraden especialment. És una col·lecció de dotze llibres de lectura, dels anys setanta, editats per Teide. Les seves autores són Elen Blance i Ann Cook, i els va il·lustrar un Quentin Blake que devia ser molt jove. Formen part del fons històric de l'escola:


El Gegant Verlihua també és un clàssic. Il·lustrat per Carme Solé Vendrell, adaptat d'un conte rus per la M. Eulàlia Valeri i editat per La Galera, es va publicar el 1975:



Quins una, els gegants l'ha editat Tantàgora. Forma part d'una col·lecció de llibres de contes acompanyats d'àudio, molt ben explicats. Les versions són fetes per Roser Ros, i ella mateixa n'explica alguns:



Marta Balaguer torna a ser present a l'exposició, amb La geganta i el Nap-Buf (hem perdut La geganta i el corb negre!), de La Galera i amb el Llibre de vòlics, laquidambres i altres espècies, una altra vegada.



Petjades gegants, un conte del gran il·lustrador Fernando Krahn, editat per Kalandraka:


Per l'alumnat més gran de l'escola, els dos llibres de Muncle Trogg, el gegant petit. Són de Janet Foxley, en clau d'humor. Aquests són fàcils de trobar, editats per La Galera fa poc, 2011 i 2012:






















De nou un Roald Dahl, El Gran Amic Gegant que, com tots els d'aquest autor, no us heu de deixar perdre. De La Magrana:



Els últims gegants, escrit i il·lustrat per Fraçois Place. La història és màgica i les il·lustracions, d'una delicadesa que enamora. Per a joves d'11 a 91 anys! El nostre és del Cercle de Lectors, publicat el 1999. Blume el va editar el 2000. Només el trobareu... amb molta sort!


Per acabar, dos clàssics: 
El Hòbbit, de Tolkien i Els viatges d'Ulisses, d'Homer. Hi ha ogres i gegants!