dimarts, 17 d’abril del 2012

Purga, de Sofi Oksanen


Ahir vàrem celebrar la tercera sessió del nostre club de lectura. Havíem llegit Purga, de l'autora finesa Sofi Oksanen.
Ens va semblar un llibre molt recomanable. 
Explica la història, extremadament dura, d'una Estònia que resisteix l'ocupació soviètica, a través de dues dones. Una, jove, fuig d'una xarxa de prostitució. L'altra, gran, està marcada per un passat terrible del qual no pot escapar. Les dues han patit situacions traumàtiques, i de la seva trobada neix un vincle molt especial.
La novel·la no és lineal, fa salts endavant i endarrere en el temps, ni hi ha una sola veu narrativa. La seva lectura, però, no és difícil, i ens manté enganxats fins a la darrera plana.
No és un llibre lleuger, però no us el deixeu perdre.


Com fem sempre, vam acompanyar la sessió amb un detall gastronòmic. A la novel·la les protagonistes fan conserves i melmelades. La Gemma ens en va fer, i ho vam regar amb moscatell, aigua, i un vodka rus i fort, com el llibre es mereixia:


Per a la propera sessió, que tindrà lloc el dimarts, 29 de maig, hem buscat una història ben diferent. Després de les tres experiències viscudes, necessitàvem una lectura fàcil i bella. Hem triat una autora japonesa, Hiromi Kawakami, i el seu llibre El cel és blau, la terra blanca. Una història d'amor. L'edició catalana és de Quaderns Crema, la castellana d'Acantilado:

 

Cliqueu damunt les imatges per trobar més informació