dilluns, 1 de juliol del 2013

Enhorabona, Joana Raspall!


Els nens i nenes de l'escola són de vacances i no poden felicitar-la directament. Ho fem des de la biblioteca, en nom de tota la comunitat educativa d'Orlandai.

Felicitem la Joana Raspall perquè la dècada del 30 del segle passat ja reclamava una biblioteca infantil com a servei indispensable, perquè durant la Guerra Civil va contribuir a salvar els llibres de la biblioteca de Vilafranca del Penedès de la destrucció, perquè els anys del franquisme va defensar sempre la llengua catalana, perquè ha estat una persona compromesa amb la cultura... i perquè els nens i nenes han viscut la poesia com aquelcom proper i significatiu gràcies a la seva obra com a poeta. 
I PERQUÈ AVUI FA 100 ANYS!!!



A la biblioteca de l'escola hi tenim, entre molts d'altres seus, el llibre "Petits poemes per a nois i noies". És el seu primer llibre de poemes per a infants, i també un dels més antics a la nostra prestatgeria de poesia. Té més de trenta anys! Hem escanejat la portada i alguns poemes -adients a l'època- que ens han agradat:





1 comentari:

G. Pons ha dit...

Envejo la felicitat que ha de sentir aquesta dona per tot el que ha fet! De petita em va entusiasmar descobrir la seva poesia i ara la gaudeixo amb els meus fills. Moltes gràcies per tot Joana!,