dissabte, 28 de setembre del 2013

David Cirici, premi Ramon Muntaner




En David Cirici no para d'escriure, per a sort de tots nosaltres, lectors i lectores. I de guanyar premis, per a sort i mèrit d'ell.

L'any passat ens fèiem ressò del premi de literatura infantil d'Edebé, Molsa, que ens havia agradat molt. Ara acaba de guanyar el Ramon Muntaner de literatura juvenil. Amb una novel·la que, provisionalment, es diu Princeses i salvatges. Sembla que la història entronca amb la de L'esquelet de la balena, també premi Ramon Muntaner el...1986 (la primera convocatòria del premi). 
Princeses i Salvatges està protagonitzada per unes joves internes a una escola sense adults, i situada en un futur no molt llunyà. Només que sigui la meitat de bona que L'esquelet de la balena, ja ens complaurà. Gairebé han passat trenta anys i encara es manté!


El tenim a la biblioteca a disposició de tots els nostres ex-alumnes
A la fotografia, tots els guardonats amb els Premis Literaris de Girona, que es van lliurar ahir. La tercera per l'esquerra és Iolanda Batallé, l'editora de La Galera, que es va endur el Prudenci Bertrana (que en Cirici havia guanyat el 2011 amb I el món gira)