dimecres, 18 de setembre del 2013

Nous llibres de coneixements


Com cada curs, al setembre entren llibres nous a la biblioteca. Aquest és l'expositor de les novetats de coneixements.

A dalt de tot hi hem exposat els que són per als més petits. No són llibres que acabin de publicar-se. Algun, com el dels animalons, ja té un parell d'anys, però nosaltres no l'havíem adquirit, encara. Aquesta col·lecció de petites enciclopèdies de Cruïlla ens sembla de força qualitat.


Dos llibres, un de Baula i l'altre de Barcanova: del fons del mar i de l'hort. Pertanyen a col·leccions ja clàssiques, "Petits mons" i "El bosc de colors", respectivament. Amb lletra de pal, disseyats pels primers lectors: 















I un llibre només d'imatges, tant fotografies com dibuixos: Todo un mundo. És d'Anaya, si el trobeu, no us el deixeu perdre:




Una enciclopèdia del cos humà. No és una de tantes, és millor. Molt senzilla de text, molt adient d'il·lustració. Per nens i nenes de cicle mitjà, és de Larousse.

El de Gaudí, ja el vam comentar en una altra entrada, 

            http://bibliotecaorlandai.blogspot.com.es/search?q=Gaud%C3%AD
és una excel·lent biografia, i més. D'una manera semblant, el de Darwin, explica la vida i l'obra d'aquest personatge d'una manera molt agradable. Els dos són de Joventut. 

De la mateixa editorial, El gran llibre de les emocions, ajuda a reconèixer estats d'ànim als nenes i nenes. Tot i que és un tema que s'ha tocat molt, aquest llibre aporta frescor, humor i molt bones il·lustracions.


Aquest petit, que ens parla de Sarrià, és una joia imprescindible pels qui som d'aquest barri. Pertany a una col·lecció que edita l'Ajuntament de Barcelona. Els encarrega a autors diversos, que sàpiguen explicar el seu barri. Amb molta més il·lustració que text, mostra un Sarrià entranyable. Un dia en parlarem amb més deteniment, perquè és un llibre que ens agrada molt.



Un llibre d'història, pels nois i noies de sisè i primers cursos d'ESO, editat per Cossetània. Cada doble plana toca un tema, ordenats cronològicament. Basat en un programa de TV3, el seu text  és senzill i entenedor.

I, per acabar, Escuela de vuelo, de Blume, un tema que interessarà a l'alumnat motivat per la tècnica i pels avions.


Ho hem afirmat sovint, en aquest bloc: els llibres de coneixements tenen una funció, i no poc important, a les biblioteques escolars. Ens sembla que no trobareu cap web sobre aquests mateixos temes, pensades, escrites i il·lustrades pensant en un lector o una lectora de primària.