dissabte, 23 de maig del 2015

"Els llibres de la meva vida", a l'Aracriatures


Cliqueu per entrar-hi. Però heu de ser suscriptors per llegir-ho.

Quin goig que el diari Ara tingui present al seu suplement Aracriatures el tema de la lectura dels nens i nenes.
Avui és portada: "Educant petits lectors". I a l'interior dues dobles pàgines: "Eines per fomentar la lectura" i "Els llibres de la meva vida".
Llegint aquest darrer reportatge, estem encantades de veure que els nois i noies entrevistats són ex-alumnes nostres. Enhorabona, Pol, Helena i Nerea, perquè seguiu llegint i trenqueu amb la trista realitat dels adolescents no-lectors:


L'Ara ens dóna una altra alegria, una selecció de llibres recomanats, de totes les èpoques. Com és que hi coincidim plenament? Doncs perquè no es tracta de l'opinió d'una persona entesa en la matèria, sinó del resultat d'una enquesta feta a moltes persones, suposem que petites, joves i grans. I els lectors no s'equivoquen:

(Entenem que la portada del Tintín és aquesta com podria ser una altra, el que es recomana són els còmics d'Hergé)
Saludem la presència de dos autors catalans i, més encara, que un ho sigui de llibres de poesia. L'únic comentari a aquesta tria: ens fa l'efecte que Raspall, de Pere Calders, no és un llibre per a infants de fins a sis anys, ni tampoc per a lectors d'entre cinc i vuit anys. A l'escola el considerem una lectura excel·lent per als més grans. I pel que fa a L'illa del tresor, no l'oferiríem als lectors d'onze anys si no es tracta d'una adaptació. I és que donar edat a les lectures és molt difícil!